Krokiet jak na Litwie

Opublikowano: 07.06.2008, 19:33
Reklama
Składniki:
1 kg ziemniaków,
1 cebula,
4 łyżki tłuszczu,
4 łyżki tartej bułki,
2 łyżki mąki,
5 dag grzybów suszonych,
sól,
majeranek,
pieprz,
3 jajka,
2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Reklama
Przygotowanie:
Ugotowane ziemniaki pozostawić do ostygnięcia. Następnie zmielić. Obrać i posiekać cebulę. Zeszklić. Wymieszać z ziemniakami. Wlać dwa jajka. Wsypać mąkę i ugotowane i posiekane grzyby. Dodać przyprawy do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Uformować podłużne wałeczki. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć.
Reklama
Reklama
Reklama