Reklama
Składniki:

1 opakowanie mrożonych krewetek koktajlowych,
1 główka zielonej sałaty,
10 dag majonezu,
10 dag śmietany kremówki,
2 łyżki keczupu,
50 ml białego wytrawnego wina,
1/2 szklanki wody,
25 ml koniaku,
1 łyżeczkę soku z cytryny,
2-3 ząbki czosnku,
słodka papryka,
sól,
biały pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Zagotować wodę wymieszaną z winem. Wrzucić krewetki, doprawić solą i pieprzem. Gotować 5 minut. Śmietanę, majonez, keczup, koniak, sok z cytryny i zmiażdżony czosnek wymieszać. Doprawić papryką, solą i pieprzem. Do sosu wrzucić krewetki i podać na liściach zielonej sałaty.

Reklama
Reklama
Reklama