Krewetkowa sałatka z kukurydzą

Opublikowano: 10.06.2008, 15:47
Reklama
Składniki:
1 główka sałaty lodowej,
20 dag mrożonego,
1 puszka kukurydzy,
1 puszka krewetek koktajlowych,
1 czerwona cebula,
100 ml jogurtu naturalnego,
10 dag majonezu,
4 łyżki ketchupu,
4 łyżki soku z pomarańczy,
1 łyżeczka chrzanu,
1 łyżka whisky,
pieprz cayenne,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczoną sałatę pokroić w paseczki. Obgotować groszek. Przelać zimną wodą. Odsączyć. Wymieszać z odsączoną kukurydzą. Obraną cebule pokroić w plasterki. Odsączyć krewetki. Wszystkie składniki wymieszać. Przyprawić.
Reklama
Reklama
Reklama