Reklama
Składniki:

40 dag mrożonych krewetek,
1/2 pęczka świeżej kolendry,
1 łyżeczka świeżego czosnku, zmiażdżonego,
1 łyżeczka soli,
1 zielona papryka, pokrojona w plasterki,
1 czerwona papryka, pokrojona w plasterki,
7,5 dag niesolonego masła.

Reklama
Przygotowanie:

Rozmrożone krewetki dwa razy opłukać zimną wodą, osączyć i ułożyć w dużej misce. Kolendrę posiekać. Do krewetek dodać czosnek, sól oraz posiekaną kolendrę i odstawić. Na stopione masło wsypać krewetki. Smażyć 12 minut. Stale mieszać. Co jakiś czas podrzucać. Z papryki usunąć gniazda. Pokroić w słupki. Wsypać. Smażyć 5 minut. Co jakiś czas mieszać. Od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama