Krewetki z mango w sosie Seczuańskim Pomidorowym - przepis

Opublikowano: 17.08.2012, 09:30
Reklama
Składniki:
- 1 saszetka sosu Seczuańskiego Pomidorowego Blue Dragon
- 2 gniazda makaronowe Blue Dragon (ugotowane zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
- 2 łyżki wody
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 300 g dużych ugotowanych krewetek
- 100 g groszku cukrowego
- 200 g pokrojonego mango (może być z puszki)
- Kolendra do przybrania (możesz także dodać pokrojone w plasterki mini kolby kukurydzy)
Reklama
Przygotowanie:
Na rozgrzanym oleju przez ok. 1 min. podsmaż krewetki. Dodaj groszek, mango, 2 łyżki wody, sos Seczuański Pomidorowy i smaż na wolnym ogniu przez 2-3 min. Następnie dodaj makaron, wymieszaj dokładnie i smaż wszystko do momentu wystarczającego podgrzania. Podawaj udekorowane kolendrą.
Reklama
Reklama
Reklama