Reklama
Składniki:
  • 1 saszetka sosu Seczuańskiego Pomidorowego Blue Dragon
  • 2 gniazda makaronowe Blue Dragon (ugotowane zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 300 g dużych ugotowanych krewetek
  • 100 g groszku cukrowego
  • 200 g pokrojonego mango (może być z puszki)
  • Kolendra do przybrania (możesz także dodać pokrojone w plasterki mini kolby kukurydzy)
Reklama
Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju przez ok. 1 min. podsmaż krewetki. Dodaj groszek, mango, 2 łyżki wody, sos Seczuański Pomidorowy i smaż na wolnym ogniu przez 2-3 min. Następnie dodaj makaron, wymieszaj dokładnie i smaż wszystko do momentu wystarczającego podgrzania. Podawaj udekorowane kolendrą.

Reklama
Reklama
Reklama