Reklama
Składniki:

- 50 dag małych mrożonych krewetek
- 2 pomidory
- strąk papryki
- 1/2 małej cebuli
- 10 dag startego sera żółtego
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
- posiekana natka

Reklama
Przygotowanie:

1. Krewetki wysyp na sito, przelej wrzątkiem. Dobrze osącz. Posiekaj cebulę i czosnek.

2. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Wyjmij łyżką cedzakową. Do tłuszczu na patelni wrzuć krewetki. Chwilę smaż. Następnie dołóż pokrojone w drobną kosteczkę pomidory oraz paprykę. Domieszaj cebulę i czosnek oraz natkę. Oprósz solą i pieprzem.

Reklama

3. Całość podziel na 6 porcji. Każdą włóż do wysmarowanej tłuszczem kokilki, posyp startym serem. Kokilki umieść w nagrzanym piekarniku. Zapiekaj około 7 minut w temperaturze 180 st. Udekoruj natką i natychmiast podawaj.

Reklama
Reklama
Reklama