Krewetki w galarecie
Krewetki odsączyć z zalewy, zagotować w bulionie, dołożyć kilka gałązek koperku, chwilę gotować razem.

Opublikowano: 17.12.2008, 13:24
Reklama
Składniki
Reklama

opakowanie krewetek w zalewie (ok. 10 dag);
Reklama
Sposób przygotowania
Krewetki odsączyć z zalewy, zagotować w bulionie, dołożyć kilka gałązek koperku, chwilę gotować razem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Do krewetek w bulionie dodać czosnek i napęczniałą żelatynę, dokładnie wymieszać. Całość wlać do miseczek, odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Po wyjęciu z miseczek podawać z koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama