Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Krewetki:

Reklama
  • duże krewetki
  • oliwa
  • pieprz cytrynowy
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z cytryny

Sola:

  • 6 filetów z soli
  • 4 łyżki rozgrzanego masła (konsystencja śmietany)
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
Przygotowanie:
Reklama
  1. Zrobić marynatę z oliwy, pieprzu i przeciśniętego przez praske czosnku. Włożyć krewetki i odstawić na godzinę do lodówki.
  2. Odsączone krewetki ułożyć na tackach aluminiowych do grillowania i piec na rozgrzanym grillu po 3 minuty z każdej strony. Po usunięciu skorupek mocno skropić sokiem cytrynowym.
  3. Rybę opłukać, osuszyć posmarować z obu stron roztopionym masłem, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Ułożyć na rozgrzanym grillu, piec po 4 minuty z każdej strony. Krewetki z grilla przełożyć na ogrzany półmisek, obficie skropić sokiem z cytryny.
Reklama
Reklama
Reklama