Kremowa zapiekanka z warzyw

Opublikowano: 04.06.2008, 22:41
Reklama
Składniki:
2 pomidory,
1 cukinia,
3 jajka,
1,5 szklanki śmietany kremówki,
20 dag masła,
3 ziemniaki,
1 czerwona papryka,
1/2 cebuli,
1/2 baklażana,
sól,
biały pieprz,
olej.
Reklama
Przygotowanie:
Warzywa pokroić w plastry o grubosci około 1/2 cm. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć wszystkie warzywa oprócz pomidorów. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Warzywa układać w podłużne warstwy. Śmietanę roztrzepać z jajkami, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać warzywa. Zapiekankę piec w temperaturze 150 stopni przez 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama