Reklama
Składniki:

70 dag baraniny bez kości,
tłuszcz,
2 dag mąki,
150 ml śmietany,
20 dag jabłek,
4 dag tartego chrzanu,
100 ml octu,
woda,
sól,
pieprz,
sok z cytryny do smaku.

Reklama
Przygotowanie:

Umytą baraninę zalać wrzącym octem wymieszanym z jedną szklanką wody. Posypać przyprawami. Odstawić do chłodnego miejsca na pięć godzin. Odsączyć. Pokroić na koltety. Rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą z czosnkiem, posypać przyprawami i mąką. Usmażyć z obu stron. Obrane jabłka przekroić i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić na kawałki i wymieszać ze śmietaną, chrzanem i przyprawami. Wlać na kotlety. Lekko poddusić. Dodać przyprawy do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama