Kotlety w miodowej skorupce

Opublikowano: 28.07.2009, 14:20
Reklama
Składniki:
- 8 cienkich kotletów schabowych bez kości
- 10 dag wędzonego boczku
- 3 łyżki pokrojonego w kostkę żółtego sera
- 4 plastry ananasa z puszki
- olej
- sól
- pieprz
Skorupka:
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki wódki
- 5 łyżek syropu ananasowego
Reklama
Przygotowanie:
1. Kotlety rozbij ręką, lekko posól. Boczek pokrój w kostkę, ananasa na drobne cząstki, wymieszaj z pokrojonym serem.
2. Nadzienie rozłóż na 4 kotlety, przykryj pozostałymi plastrami mięsa,zepnij szpadką lub wykałaczką.
3. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, obsmaż mocno kotlety z obu stron.
Reklama
4. W dużym rondlu rozpuść miód z cukrem, dodaj wódkę i syrop ananasowy, wymieszaj, włóż mięso, duś je, aż płyn odparuje i powstanie na nim szklista skorupka.
Reklama
Reklama
Reklama