Reklama
Składniki:

- 8 cienkich kotletów schabowych bez kości
- 10 dag wędzonego boczku
- 3 łyżki pokrojonego w kostkę żółtego sera
- 4 plastry ananasa z puszki
- olej
- sól
- pieprz

Skorupka:

- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki wódki
- 5 łyżek syropu ananasowego

Reklama
Przygotowanie:

1. Kotlety rozbij ręką, lekko posól. Boczek pokrój w kostkę, ananasa na drobne cząstki, wymieszaj z pokrojonym serem.

2. Nadzienie rozłóż na 4 kotlety, przykryj pozostałymi plastrami mięsa,zepnij szpadką lub wykałaczką.

3. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, obsmaż mocno kotlety z obu stron.

Reklama

4. W dużym rondlu rozpuść miód z cukrem, dodaj wódkę i syrop ananasowy, wymieszaj, włóż mięso, duś je, aż płyn odparuje i powstanie na nim szklista skorupka.

Reklama
Reklama
Reklama