Reklama
Składniki:

3 kotlety sojowe,
2 łyżeczki drobniutko posiekanego imbiru,
łyżka sezamu,
2 łyżki mąki kukurydzianej,
łyżka mąki ziemniaczanej,
3 łyżki wody,
2 łyżeczki octu ryżowego,
łyżeczka soku z cytryny,
łyżeczka oleju z pestek winogron,
1,5 łyżeczki imbiru;
olej sezamowy,
sól,

Reklama
Przygotowanie:

W gorącej wodzie namoczyć kotlety sojowe. Kiedy będą miękkie, odcisnąć. Skropić sokiem z cytryny. Natrzeć solą i jedną łyżeczką imbiru z obu stron. Rozgrzać olej z pestek winogron na patelni. Wymieszać mąkę ziemniaczaną z kukurydzianą i resztą imbiru, szczyptą soli oraz sezamem. Wlać ocet ryżowy i wodę. Posiekać imbir. Dodać. Całość dokładnie wymieszać. Taką mieszanką obtoczyć z obu stron kotlety. Usmażyć z obu stron. Pod koniec skropić olejem sezamowym.

Reklama
Reklama
Reklama