Reklama
Ilość kalorii: 390
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 60 dag schabu bez kości
  • majeranek
  • sól czosnkowa
  • 1–2 łyżki mąki pszennej
  • po łyżce oleju i masła
  • cebula
  • szklanka bulionu
  • kromka razowego chleba
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso schabowe opłucz, osusz. Pokrój w plastry grubości ok 1,5 cm. Każdy oprósz majerankiem, solą czosnkową i pieprzem. Odstaw na 1–2 godziny w chłodne miejsce.
  2. Plastry mięsa schabowego oprósz mąką, obsmaż na patelni z olejem i masłem. Zrumienione przełóż do naczynia żaroodpornego.
  3. Na pozostałym tłuszczu zrumień pokrojoną w talarki cebulę, posyp nią mięso schabowe. Całość podlej gorącym bulionem, posyp miękiszem chleba, przykryj. Piecz 30 min. w temp. 200 st. C.
  4. Kotlety schabowe z piekarnika serwuj z masłem ziołowym.
Reklama
Reklama
Reklama