Reklama
Składniki:

- 4 kotlety ze schabu środkowego (60 dag)
- główka młodej kapusty
- średnia cebula
- 3 młode marchewki
- 1/2 pęczka koperku
- łyżeczka kminku
- łyżeczka pieprzu w ziarenkach
- sól
- mąka
- ole

Reklama
Przygotowanie:

1. Kapustę grubo pokrój, obraną marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę pokrój w dużą kostkę. W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju, włóż warzywa i delikatnie przesmaż. Dodaj kminek, pieprz w ziarenkach, szczyptę soli. Podlej 1/2 szklanki wody i duś 5 min.

Reklama

2. Kotlety lekko rozbij, oprósz solą, pieprzem i mąką. Obsmaż na oleju. Dołóż do warzyw i duś razem kolejne 5–10 min. Oprósz posiekanym koperkiem. Podawaj z ziemniakami.

Reklama
Reklama
Reklama