Reklama
Składniki:

- 4 kotlety schabowe (70 dag)
- 50 dag grzybów mrożonych
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 3 jajka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- szczypta suszonego rozmarynu
- pieprz
- sól
- mąka i bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia

Reklama
Przygotowanie:

1. Lekko rozmrożone grzyby pokrój w plasterki. Cebulę posiekaj. Na maśle przesmaż cebulę, dodaj grzyby, oprósz rozmarynem, solą i pieprzem. Duś 10 min, aż cały płyn odparuje, a grzyby zmiękną. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki.

Reklama

2. Kotlety rozbij na cienkie płaty, oprósz pieprzem, na każdym połóż po łyżce farszu. Kotlety złóż na pół, zepnij wykałaczką. Panieruj w mące, jajku roztrzepanym ze szczyptą soli i bułce tartej. Olej rozgrzej na małym ogniu, smaż kotlety na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami i resztą smażonych grzybów.

Reklama
Reklama
Reklama