Reklama
Składniki:

- 50 dag mielonego mięsa
- 1 cebula
- pół bułeczki
- 15 dag żółtego sera
- olej do smażenia
- tarta bułka do panierowania

Reklama
Przygotowanie:

Do mielonego mięsa dodać obraną i drobno posiekaną cebulę, jajko i namoczoną, odciśniętą bułkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować nieduże kulki, spłaszczyć je, ser pokroić w kostkę, w każdą mięsną kulkę wcisnąć kostkę sera, zakleić tak, aby ser znalazł się w środku, wcisnąć w uformowane kotlety ziarna pieprzu. Kulki obtoczyć w tartej bułce i kłaść na patelni na rozgrzany tłuszcz. Usmażyć z obu stron na rumiano, dosmażyć na małym ogniu, ułożyć na sałacie.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama