Reklama
Składniki:

- 50 dag mielonego z łopatki
- kromka chleba tostowego
- 1/2 szkl. mleka
- 4 plasterki ananasa z puszki
- 4 plasterki sera żółtego
- jajko
- łyżeczka startego imbiru
- szczypta pieprzu cayenne
- sól
- czarny pieprz
- olej
- bułka tarta

Reklama
Przygotowanie:

1. Chleb namocz w mleku, odciśnij, połącz z mięsem. Dodaj jajko, imbir, przyprawy, wyrób na jednolitą masę. Zwilżonymi dłońmi uformuj 4 okrągłe kotlety grubości 1 cm. Panieruj w bułce, usmaż na rumiano na oleju.

Reklama

2. Kotlety ułóż na blasze, obłóż plastrami ananasa i sera. Piecz kilka minut w temp. 200 st., aby ser się rozpuścił. Podawaj z ryżem z soczewicą.

Reklama
Reklama
Reklama