Kotlety jak buźki

Opublikowano: 27.08.2009, 15:15
Reklama
Składniki:
- 400 g mielonego mięsa
- por
- pół łyżeczki mielonego kminku
- sól jajko
- pół łyżeczki kaszki ryżowej purée ziemniaczane
- groszek
- sos pomidorowy
Reklama
Przygotowanie:
Mięso połącz z drobno pokrojonym porem i kminkiem. Dodaj jajko, masę wyrób ręką, dopraw solą. Uformuj okrągłe, lekko spłaszczone kotleciki, obtocz je w tartej bułce i usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Kotleciki przełóż do żaroodpornego naczynia, polej sosem z pomidorów i zapiecz w gorącym piekarniku. Udekoruj purée ziemniaczanym i zielonym groszkiem. Danie idealne dla maluszka uczulonego na gluten.
Reklama
Reklama
Reklama