Kotlety baranie w sosie majerankowym

Opublikowano: 30.05.2008, 09:58
Reklama
Składniki:
4 kotlety baranie,
szklanka zsiadłego mleka,
łyżka oleju,
łyżka masła,
łyżka otartego majeranku,
otarta skórka i sok z dużej cytryny,
pół szklanki bulionu,
1/4 łyżeczki suszonego lubczyku,
łyżeczka mąki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Zalać mlekiem kotlety. Przykryć. Włożyć do lodówki na noc. Następnie wyjąć, osuszyć, rozbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem i usmażyć. Przełożyć do garnka. Zasmażkę sporządzić z masła i mąki. Rozprowadzić bulionem. Wlać sok z cytryny. Wsypać skórkę cytrynową. Dokładnie wymieszać. Gotować aż sos zgęstnieje. Przyprawić. Zalać kotlety. Dusić 50 minut.
Reklama
Reklama
Reklama