Reklama
Składniki:

- 4 kotlety schabowe (po 10–15 dag)
- 10 dag rokpola
- jajko
- szklanka bułki tartej
- 2 czubate łyżki tartego ostrego sera
- płaska łyżka suszonego oregano
- sól
- pieprz
- 5 łyżek mąki do obtoczenia mięsa
- olej do smażenia

Reklama
Przygotowanie:

1. W kotletach natnij głębokie kieszenie, delikatnie rozbij, uważając, aby nie porwać mięsa. Oprósz pieprzem i nafaszeruj serem. Oprósz mąką, obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z serem, oregano i szczyptą soli.

Reklama

2.Smaż na wolnym ogniu na dobrze rozgrzanym oleju. Podawaj z zielonym groszkiem duszonym na maśle z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i szczyptą oregano.

Reklama
Reklama
Reklama