Reklama
Składniki:

- 1 kg schabu bez kości
- 3 łyżki mąki
- duże jajko
- 6–8 orzechów włoskich
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, dokładnie osusz, pokrój na 6 plastrów, rozbij dłonią lub ostrożnie drewnianym tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.

2. Orzechy wyjmij ze skorupek, drobno posiekaj.

3. Osuszone kotlety panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i orzechach.

4. Na patelni rozgrzej olej, smaż kotlety z obu stron na rumiano, zmniejsz ogień, podgrzewaj kilka minut,
by dosmażyły się w środku.

Reklama

5. Podawaj z ugotowanymi lub pieczonymi ziemniakami i sałatkami.

Reklama
Reklama
Reklama