Reklama
Składniki:

- 50 dag filetów z kurczaka
- duże jajko
- bułka kajzerka
- 3 łyżki stopionego masła
- bułka tarta do panierowania
- mleko do rozmoczenia bułki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, pokrój na mniejsze kawałki, zmiel.

2. Białko oddziel od żółtka. Żółtko jajka dodaj do mięsa. Dołóż rozmoczoną w mleku, odciśniętą bułkę oraz masło. Wyrób masę. Przypraw solą i pieprzem.

3. Z białka ubij sztywną pianę, połącz z masą mięsną. Uformuj 4 kotleciki. Opanieruj w bułce tartej.

Reklama

4. Kotlety smaż na złoto na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego i w temp. 180 st. C zapiekaj ok. 5 min. Podawaj z bukietem gotowanych jarzyn lub surówką.

Reklama
Reklama
Reklama