Reklama
Składniki:

- 50 dag mielonej wołowiny
- 1 kajzerka
- 1 ugotowana marchewka
- 1 cebula
- 1 jajko
- 3 łyżki tartej bułki
- 15 dag zwartego, białego sera
- 3/4 szklanki otrąb pszennych
- olej
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Kajzerkę namocz w wodzie, dokładnie odciśnij, rozdrobnij z marchewką za pomocą widelca.

2. Cebulę zetrzyj na tarce. Dodaj do mięsa razem z kajzerką, marchewką, jajkiem i tartą bułką. Wyrób jednolitą masę, dopraw solą i pieprzem.

3. Ser pokrój w sporą kostkę. Każdą otocz porcją mięsa, uformuj kulę.

4. Kule panieruj w otrębach, kładź na rozgrzany olej. Usmaż na złoty kolor, zdejmij z patelni.

Reklama

5. Połóż na czystej patelni, podlej wrzątkiem, duś ok. 5 min.

Reklama
Reklama
Reklama