Kotleciki z marchewką

Składniki:
- 50 dag mielonego mięsa drobiowego lub wołowego
- 1 cebula
- 1/2 szklanki tartej bułki
- pół pęczka kolendry
- sól
- pieprz
- chili
- imbir
- ząbek czosnku
- gałka muszkatołowa
- olej
- 4 duże marchewki
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- cukier
- curry
Przygotowanie:
Marchewkę umyć, obrać, ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie, cebulę i czosnek obrać, posiekać. Kolendrę opłukać, osuszyć, posiekać, mielone mięso wymieszać z cebulą, tartą bułką, czosnkiem i kolendrą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, chili, imbirem i gałką muszkatołową. Z masy formować kotleciki, kłaść na dobrze rozgrzany tłuszcz, smażyć na rumiano. Marchewki pokroić w słupki, przesmażyć na maśle, dodać musztardę i trochę cukru, dusić jeszcze minutę. Gotowe kotleciki podawać z marchewkami.
Źródło: "Przyjaciółka"