Reklama
Składniki:

Kotlety:
- 2 szklanki ryżu
- łyżka curry
- 2 jajka
- posiekana cebula
- 1/2 pęczka natki
- 2 łyżki masła
- łyżka mąki ziemniacz.
- skórka otarta z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- olej

Reklama

Gulasz:
- 35 dag pokrojonej piersi indyka
- posiekana cebula
- szklanka groszku
- 2 posiekane pomidory
- 1/2 szklanki bulionu warzyw.
- 1,5 szklanki kremówki
- posiekany ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy
- oregano
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

1. Ryż ugotuj z curry.

2. Na oliwie podsmaż cebulę z mięsem. Wlej bulion, wsyp groszek i czosnek, duś 5 min. Dodaj śmietanę, pomidory, dopraw do smaku.

Reklama

3. Cebulę na kotlety zeszklij na maśle. Wymieszaj z ryżem, jajkami, natką, mąką i skórką z cytryny, dopraw. Uformuj kotleciki, obtocz w bułce i usmaż na oleju. Podawaj z gulaszem.

Reklama
Reklama
Reklama