Reklama
Składniki:
- 30 dag pieczarek
- 3/4 szklanki płatków owsianych
- szklanka bulionu warzywnego
- jajko
- 3 łyżki masła
- 1/2 pęczka dymki
- sól
- pieprz
- olej
- bułka tarta do panierowania
Reklama
Przygotowanie:
1. Płatki owsiane ugotuj na gęsto w bulionie warzywnym. Przestudź. Pieczarki pokrój w drobną kostkę. Smaż na maśle, cały czas mieszając, aż cały płyn odparuje. Lekko przestudzone grzyby połącz z płatkami, pokrojoną dymką i jajkiem. Dopraw do smaku solą
i szczyptą mielonego pieprzu.
Reklama
2. Zwilżonymi dłońmi uformuj 8 kotlecików, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z surówką z kapusty kiszonej i marchewki i tłuczonymi ziemniakami.
Reklama
Reklama
Reklama