Kotleciki mielone z papryką

Opublikowano: 23.10.2009, 13:11
Reklama
Składniki:
- 1 kg mielonego mięsa (np. wieprzowo-wołowego)
- 2 bułki
- 1 cebula
- 1 duże lub 2 małe jajka
- olej do smażenia
- papryka w proszku
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Bułki namocz w wodzie lub mleku, kiedy zmiękną, dokładnie odciśnij.
2. Cebulę obierz, drobno posiekaj, dodaj do mięsa surową albo zeszklij przedtem na oleju, połącz z jajkiem, wyrób masę, przypraw do smaku solą, pieprzem i papryką.
Reklama
3. Z masy mięsnej uformuj dowolnej wielkości kotlety, usmaż na rumiano, podgrzewaj kilka minut na małym ogniu, żeby doszły.
Reklama
Reklama
Reklama