Reklama
Składniki:

- 8 pałeczek z kurczaka
- 4 cytryny
- papryczka chili
- 6 łyżek miodu
- 6 łyżek oliwy
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Cytryny dokładnie wyszoruj, sparz. Z dwóch odkrój skórkę, pokrój w paski i wyciśnij sok. Wymieszaj z oliwą, 4 łyżkami miodu, posiekaną papryczką, solą i pieprzem.

2. Do tej marynaty włóż pałeczki kurczaka, przykryj, chłodź godzinę.

3. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Piecz 40 minut w temp. 190 stopni, co jakiś czas obracając.

4. Ok. 20 minut przed końcem pieczenia dołóż pozostałe pokrojone w ćwiartki cytryny, posmaruj resztą miodu.

Reklama

5. Kurczaka podawaj z ryżem na sypko.

Reklama
Reklama
Reklama