Reklama
Składniki:

4 płaty tuńczyka,
1 łyżeczka cukru,
3 łyżki sosu sojowego,
pół łyżeczki suszonej papryki,
4 szklanku bulionu z kury,
pół łyżeczki soli,
pół łyżeczki pieprzu,
2 łyżki oleju,
1 pokrojona cebula,
3 ząbki rozgniecionego czosnku.

Reklama
Przygotowanie:

Rybe posolić i popieprzyć. Smażyć tuńczyka na rozgrzanym oleju aż się zarumieni mniej więcej 3 minuty. Zmniejszyć ognień i wlać sos sezamowy. Potem posypać cebulą i posmarować czosnkiem. Chwilę smażyć. Wymieszać sos sojowy, bulion i czerwoną paprykę. Wlać do ryby. Stale podgrzewać do momentu zmniejszenia objętości do 1/3. Podawać pokrojoną rybę polaną sosem.

Reklama
Reklama
Reklama