Kolorowe szaszłyki z grilla

Opublikowano: 08.06.2010, 10:27
Reklama
Składniki:
- 50 dag piersi indyka
- 3 cebule
- po strąku papryki żółtej i zielonej
- pomidorki koktajlowe
- 15 dag suszonych śliwek kalifornijskich
- 4 łyżki oliwy
- łyżka sosu sojowego
- łyżeczka słodkiej papryki
- sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso z piersi indyka pokroić w kostkę średniej wielkości. Oprószyć solą i pieprzem.
2. Oliwę wymieszać z sosem sojowym i mieloną papryką. Marynatą polać mięso i odstawić na 2 godziny do lodówki.
3. Papryki pokroić na kawałki, cebule obrać i pokroić na cząstki, pomidorki umyć, usunąć szypułki.
4. Na drewniane szpadki nadziewać na przemian kawałki mięsa, śliwki, cebulę, pomidorki i kawałki papryki.
Reklama
5. Piec na rozgrzanym grillu około 10 minut, cały czas obracając.
Reklama
Reklama
Reklama