Reklama
Składniki:

- 50 dag piersi indyka
- 3 cebule
- po strąku papryki żółtej i zielonej
- pomidorki koktajlowe
- 15 dag suszonych śliwek kalifornijskich
- 4 łyżki oliwy
- łyżka sosu sojowego
- łyżeczka słodkiej papryki
- sól, pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso z piersi indyka pokroić w kostkę średniej wielkości. Oprószyć solą i pieprzem.

2. Oliwę wymieszać z sosem sojowym i mieloną papryką. Marynatą polać mięso i odstawić na 2 godziny do lodówki.

3. Papryki pokroić na kawałki, cebule obrać i pokroić na cząstki, pomidorki umyć, usunąć szypułki.

4. Na drewniane szpadki nadziewać na przemian kawałki mięsa, śliwki, cebulę, pomidorki i kawałki papryki.

Reklama

5. Piec na rozgrzanym grillu około 10 minut, cały czas obracając.

Reklama
Reklama
Reklama