Kolorowe szaszłyki z drobiu

Opublikowano: 05.06.2008, 11:46
Reklama
Składniki:
2 piersi z kurczaka,
1 cukinia,
3 papryki czerwone,
pomidorki koktajlowe,
morele,
cebula.
Marynata:
3 łyżki ostrej musztardy,
3 łyżki miodu,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1/2 łyżki oliwy z oliwek,
szczypta imbiru,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Przygotować marynatę z podanych składników i zanurzyć w niej mięso. Wstawić do lodówki na 12 godzin. Warzywa pokroić , morele sparzyć, obrać ze skórki, wydylować i pokroić w cząstki. Nadziewać naprzemian składniki na szpikulce tak aby powstała kolorystyczna kompozycja. Piec na grilu okolo15 minut często obracając i polewając pozostałą marynatą. Podawać z surówką z kapusty pekińskiej.
Reklama
Reklama
Reklama