Kolanka z falbanką w sosie szpinakowo–pieczarkowym - przepis

Opublikowano: 07.09.2012, 07:28
Reklama
Składniki:
- filet z kurczaka - 200g
- pieczarki świeże - 5 średnich sztuk
- szpinak mrożony krojony - 200g
- śmietanka słodka - 300ml
- olej - 1 łyżka
- sól, pieprz do smaku
- Międzybrodzki Makaron kolanka z falbanką 1 paczka (250g)
Reklama
Przygotowanie:
- Filet z kurczaka należy pokroić w kostkę, a pieczarki w małe cząstki. Oba składniki razem musimy podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodajemy rozmrożony szpinak, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- W momencie zagotowania się dodajemy wcześniej ugotowany makaron kolanka z falbanką.
Reklama
Reklama
Reklama