Reklama
Składniki:

2 małe marchewki pokrojone na plasterki,
1 mała cebula pokrojona na talarki,
1/2 łyżeczki soli,
1/4 łyżeczki pieprzu,
35 dag filetów z dorsza, morszczuka, mintaja,
2 kwaszone ogórki pokrojone w drobną kostkę
keczup,
6 plasterków cytryny.
Sos:
1/2 szklanki majonezu,
1,5 kieliszka koniaku,
sok z cytryny,
3 łyżki keczupu.

Reklama
Przygotowanie:

Do gotującej się wody wsypać marchewkę, cebulę, sól i pieprz. Gotować na dużym ogniu 5 minut. Dodać rybę. Gotować kwadrans. Wyjąć łyżką cedzakową. Pozostawić do ostygnięcia na talerzu. Usunąć ości i skórę, pokroić w kostkę o boku 1,5 cm. Delikatnie wymieszać z ogórkiem. Wymieszać skłądniki sosu. Polać rybę ułożoną w sześciu kieliszkach do szampana. Polać sosem. Udekorować łyżeczką ketchupu i plasterkami cytryny.

Reklama
Reklama
Reklama