Kokosowe udka z mango

Opublikowano: 17.06.2008, 10:30
Reklama
Składniki:
8 udek z kurczaka,
2 limonki,
1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego,
2 owoce mango,
1 łyżka oleju słonecznikowego,
2 łyżki brązowego cukru,
ósemki limonek,
natka pietruszki,
2 łyżki wiórków kokosowych.
Reklama
Przygotowanie:
Ponacinać mięso. Zetrzeć skórkę z limonek. Wycisnąć sok i polać nim udka. Oprószyć pieprzem. Włożyć do lodówki na noc. Z przekrojonego na pół mango usunąć pestkę. W plasterki pokroić miąższ. Odsączyć mięso z marynaty. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać marynatę. Wsypać mango, cukier i skórkę z limonki. Wymieszać. Przykryć. Gotować przez kwadrns na małym ogniu. Co jakiś czas wymieszać. Przełożyć na półmisek. Oprószyć wiórkami kokosowymi. Ozdobić ósemkami z limonki.
Reklama
Reklama
Reklama