Reklama
Składniki:
1 łyżka oleju,
1 cebula pokrojona w cienkie piórka,
4 roztarte ząbki czosnku,
4 łyżeczki curry,
2 puszki niesłodzonego mleka kokosowego,
1 szklanka bulionu drobiowego,
2 marchewki pokrojone w słupki,
4 filety z soli,
4 posiekane dymki.
Reklama
Przygotowanie:
Na rozgrzany olej wsypać posiekaną cebulę i czosnek. Posypać curry. Zeszklić cebulę. Zalać mlekiem kokosowym i bulionem. Zagotować. Gotować jeszcze 50 minut na małym ogniu. Dodać marchewki. Dusić 3 minuty. Zdjąć z ognia. Przykryć. Solę posypać solą i pieprzem. Piec na grillu przez 8 minut. Umieścić na talerzach. Posypać szczypiorem z dymki.
Reklama
Reklama
Reklama