Kofta z jagnięciny

Opublikowano: 02.06.2008, 18:23
Reklama
Składniki:
70 dag jagnięciny,
2 łyżki masła,
1 jajko,
1 cebula,
5 dag migdałów,
1 łyżka drobno pokrojonej zielonej pietruszki,
1 łyżeczka sproszkowanej kolendry,
1 łyżeczka sproszkowanego kminku,
sól,
pieprz,
maslo do smarowania formy.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte i osuszone mięso pokroić na kawałki, następnie zmielić. Sparzone wrzątkiem migdały obrać i posiekać. Obraną cebulę zetrzeć. Roztrzepać jajko. Wymieszać na jednolitą masę z cebulą, jajkiem, solą, kminkiem, pieprzem i kolendrą. Podzielić masę na cztery części. Uformować podłużne kotlety. Obtoczyć w migdałach. Przełożyć do brytfanki posmarowanej masłem. Polać rozpuszczonym masłem i kilkoma łyżkami wody. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.
Reklama
Reklama
Reklama