Reklama
Składniki:

- 50 dag ziemniaków
- 2 cebule białe
- 1 cebula czerwona
- 1 por
- 15 dag wędzonego boczku
- 2 szklanki bulionu
- 100 ml śmietany
- 1 żółtko
- 4 parówki
- tymianek
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Boczek pokrój w kostkę, zrumień na patelni, przełóż do garnka.

2. Na pozostałym tłuszczu przesmaż pokrojoną cebulę i por. Dorzuć do garnka, dodaj ziemniaki i bulion.

3. Gotuj na małym ogniu ok. 20 min. Dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem.

4. Zapraw śmietaną rozmieszaną z żółtkiem, zagotuj.

Reklama

5. Dodaj parówki, podgrzewaj 5 min.

Reklama
Reklama
Reklama