Reklama
Składniki:

1 kg ziemniaków,
1 szklanka mąki,
1 jajko,
szczypta soli,
20 dag pieczarek,
2 kiełbaski,
1 duża cebula,
1 serek topiony,
1 łyżka masła,
1 łyżka posiekanego koperku,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Ugotować nieobrane ziemniaki. Następnie obrać. Zmielić. Ostudzić. Zagnieść jednolite ciasto, dodając mąkę jajko i sól. Obrać cebulę. Posiekać. Poddusić. Obrać pieczarki. Pokroić z kiełbaskami. Wsypać do cebuli. Poddusić. Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić. Dodać koperek i ser. Posolić. Popierzyć. Dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować. Pokroić na kawałki. Nałożyć farsz. Uformować kule. Wrzucić na osolony wrzątek. Gotować do momentu wypłynięcia knedli na wierzch.

Reklama
Reklama
Reklama