Reklama
Składniki:

4 łyżki masła,
5 łyżek drobno posiekanej zielonej pietruszki,
2 łyżki otartej skórki cytrynowej,
3 cebule obrane i drobno posiekane,
50 dag mięsa z sarny,
5 dag świeżej słoniny zmielonej
2,5 dag czerstwych bułek pokrojonych na cienkie plasterki i namoczonych w 400 ml ciepłego mleka,
3 jajka,
5 łyżek mąki,
1 1/4 łyżeczki soli,
1/3 łyżezki pieprzu.

Reklama
Przygotowanie:

Zeszklić cebulę. Dusić z pietruszką i skórką pomarańczową. Zdjąć z ognia. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Zagnieść ciasto na knedle. Podzielić. Nałożyć farsz. Ufomować knedle. Wrzucić do wrzątku. Gotować aż wypłyną.

Reklama
Reklama
Reklama