Kluski z mąki gryczanej z cebulką to pomysł na pyszny obiad
Kluski z mąki gryczanej z cebulką nie wymagają wielu składników ani czasu na przygotowanie. Efekt jest rewelacyjny!
Opublikowano: 19.04.2008, 11:23
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki gryczanej,
- 1 szklanka mąki pszennej razowej,
- 2 szklanki wody,
- 3 łyżki oliwy,
- 3 cebule,
- 2 łyżeczki curry,
- sól.
Reklama
Przygotowanie:
- Mąki wymieszać, posolić, a następnie zalać 2 szklankami wrzącej wody. Drewnianą łyżką wyrobić ciasto.
- W dużym garnku zagotować osolona wodę.. Na wrzątek "kłaść" łyżką kawałki ciasta. Gotować kluski około 10 minut. Odcedzić.
- Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę z curry. Wymieszać z kluskami.
Reklama
Reklama
Reklama