Reklama
Składniki:

50 dag mięsa mielonego,
4 cebule,
natka pietruszki,
jajko,
łyżka masła,
bułka tarta,
oliwa,
szczypta cukru,
1 rozpuszczona kostka rosołowa,
szklanka jasnego piwa,
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
mąka.

Reklama
Przygotowanie:

Dwie cebule obrać drobno pokroić. Posiekać natkę. Mięso dokładnie połączyć z jajkiem, tartą bułką, cebulą i natką. Przyprawić do smaku. Mieszać aż powstanie jedolita masa. Uformować klopsy obtoczyć w mące. Pozostałą cebuli pokroić i zeszklić na maśle posypując cukrem. Wlać piwo i bulion. Zagotować. Dusić 10 minut. . Klopsy obsmażyć na maśle z oliwą. Dodać do sosu i dusić kwadrans na małym ogniu.

Reklama
Reklama
Reklama