Klopsiki na parze

Opublikowano: 23.10.2007, 12:20
Reklama
Składniki:
- 30 dag mielonej cielęciny lub mięsa drobiowego
- 1 cebulka
- pół kajzerki
- pół szklanki mleka
- sól
- pieprz ziołowy
- koperek suszony
- 2 pomidory
- 1 cukinia lub ogórek
Reklama
Przygotowanie:
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zmieszać z mięsem, wbić jajko, wyrobić, przyprawić solą i pieprzem ziołowym, uformować kulki. Ułożyć na wkładce do gotowania na parze, ugotować. Podawać ze świeżymi warzywami, posypać koprem. Jeśli nie masz wkładki czy garnka do gotowania na parze, to nalej wody do rondla, połóż sito lub przykryj gazą i przymocuj ją gumką, wstaw wodę na gaz, a kiedy się zagotuje, ułóż klopsiki, przykryj i podgrzewaj, aż będą miękkie.
Reklama
Reklama
Reklama