Reklama
Składniki:

- 60 dag mielonego drobiu
- 4 młode marchewki
- 2 jajka
- 3 jajka na twardo
- sucha kajzerka
- szklanka mleka
- cebula
- 1/2 pęczka natki
- łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
- masło oraz bułka tarta do formy

Reklama
Przygotowanie:

1. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, wymieszaj z mięsem, startą cebulą, dwoma jajkami, posiekaną natką, majerankiem. Dopraw solą i pieprzem.

2. Marchewki oskrob, gotuj 5 minut w osolonej wodzie.

Reklama

3. Podłużną foremkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Nałóż część masy, jajka na twardo, marchewki, przykryj resztą mięsa. Piecz 45 minut w temp. 190 stopni.

Reklama
Reklama
Reklama