Klops z jajkiem i marchewką

Opublikowano: 04.05.2010, 11:38
Reklama
Składniki:
- 60 dag mielonego drobiu
- 4 młode marchewki
- 2 jajka
- 3 jajka na twardo
- sucha kajzerka
- szklanka mleka
- cebula
- 1/2 pęczka natki
- łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
- masło oraz bułka tarta do formy
Reklama
Przygotowanie:
1. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, wymieszaj z mięsem, startą cebulą, dwoma jajkami, posiekaną natką, majerankiem. Dopraw solą i pieprzem.
2. Marchewki oskrob, gotuj 5 minut w osolonej wodzie.
Reklama
3. Podłużną foremkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Nałóż część masy, jajka na twardo, marchewki, przykryj resztą mięsa. Piecz 45 minut w temp. 190 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama