Reklama
Składniki:

- 50 dag białej kiełbasy
- kilka małych cebul
- 50 dag ziemniaków
- sól
- pieprz
- olej
- tarta bułka

Reklama
Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, pokroić na cząstki, wrzucić na 10 minut na osolony wrzątek, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki, na patelni rozgrzać olej, usmażyć kawałki kiełbasy, zdjąć, trzymać w cieple. Wrzucić podgotowane ziemniaki i cząstki cebuli, mieszając usmażyć, zdjąć na półmisek. Na tłuszcz na patelni wsypać 1–2 łyżki tartej bułki, lekko zrumienić. Kiełbasę położyć na ziemniakach z cebulą, polać zrumienioną tartą bułką.

W podobny sposób można przyrządzić również inną cienką kiełbasę. Grubsze gatunki należy pokroić w plastry, usmażone w całości nie będą tak smaczne.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama