Reklama
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 50 dag mielonej wieprzowiny
  • 1 cebula
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • mielony kminek
  • mielona papryka
  • sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso wymieszaj z drobno posiekaną cebulą i natką pietruszki. Dopraw do smaku mielonym kminkiem, papryką, solą i pieprzem. Odstaw pod przykryciem do lodówki na 2–3 godziny.
  2. Wilgotnymi dłońmi uformuj niewielkie podłużne kiełbaski. Nadziej je wzdłuż na namoczone w zimnej wodzie bambusowe patyczki do szaszłyków. Posmaruj każdy oliwą. Ułóż na tackach do grillowania.
  3. Piecz nad żarzącymi się węglami często obracając, aż będą rumiane ze wszystkich stron (około 20 minut).
Reklama
Reklama
Reklama