Kebab z kiwi i jagnięciny

Opublikowano: 23.04.2008, 15:58
Reklama
Składniki:
50 dag jagnięciny,
6 owoców kiwi,
3 łyżki oleju,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżka cukru,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Z mięsa usunąć błony i tłuszcz, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, polać łyżką oleju i okiem cytrynowym, odstawić na godzinę. Kiwi obrać, pokroić wzdłuż na połówki. Resztę oleju wymieszać z cukrem. Na pręty szaszłykowe nadziewać na przemian mięso z połówkami kiwi, smarować mieszaniną oleju i cukru. Opiekać na ruszcie, aż mięso i owoce lekko zbrżzowieją
Reklama
Reklama
Reklama