Reklama
Składniki:

- 1 kg różnych pieczonych mięs pokrojonych w średnią kostkę
- puszka białej fasoli
- duża cebula pokrojona w średnią kostkę
- 10 dag makaronu kolanka
- 2 puszki pomidorów
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 3 posiekane ząbki czosnku
- 1/2 pokrojonego pęczka dymki
- 5 łyżek oleju
- słodka i ostra papryka
- suszone oregano
- listek laurowy
- pieprz
- sól

Reklama
Przygotowanie:

1. W dużym garnku przesmaż na oleju posiekaną cebulę oraz czosnek, dodaj pomidory wraz z zalewą, bulion warzywny i pokrojone na kawałki mięso. Zagotuj, cały czas mieszając.

Reklama

2. Następnie wsyp makaron, szczyptę słodkiej i ostrej papryki, oregano, włóż liść laurowy i duś pod przykryciem, aż makaron zrobi się miękki. Fasolę osącz, dodaj do potrawy. Gotuj jeszcze kilka minut na małym ogniu. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp pokrojoną dymką.

Reklama
Reklama
Reklama