Kasztelański ryż

Opublikowano: 19.03.2008, 20:27
Reklama
Składniki:
25 dag ryżu,
pół litra wywaru z drobiu,
pół kilo marchwi,
100 ml śmietany,
żółtko,
5 dag rodzynek,
15 dag sera twarogowego,
przyprawy,
tłuszcz,
bułka tarta.
Reklama
Przygotowanie:
Do wywaru wsypać ryż. Przykryć i ugotować. Umytą marchew obrać, opłukać i dodać do wrzącej osolonej wody. Ugotować. Wyjąć z wody. Kiedy ostygnie, zmielić. Wymieszać ze śmietaną, rodzynkami i żółtkiem. Dodać przyprawy do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Posypać bułką tartą. Układać ryż na przemian z marchewką. Dodać żółty ser. Zapiec.
Reklama
Reklama
Reklama