Reklama
Składniki:

50 dag chudej baraniny,
200 ml octu 3%,
200 g kaszy kukurydzianej,
2 łyżki masła,
10 dag orzeszków ziemnych,
6 dag rodzynek,
1 cebula,
1 łyżka pokrojonej zielonej pietruszki,
sol,
pieprz,
masło do smarowania formy.

Reklama
Przygotowanie:

Oczyścić mięso i polać wrzącym octem. Następnie zmielić. Obrać i posiekać cebule. Zeszklić. Wymieszać z baraniną i natką. Posolić. Popierzyć. Wsypać kaszę do gotującej się wody. Zagotować. Następnie dodać szczyptę soli i łyżkę masła. Gotować 40 minut na małym ogniu. Wsypać rodzynki do wody. Moczyć kwadrans. Odsączyć. Pokroić orzechy. Dokładnie wymieszać kaszę z rodzynkami i orzechami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w temp. 200 st. C przez 40 minut.

Reklama
Reklama
Reklama