Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

Opublikowano: 08.09.2008, 13:47
Reklama
Składniki:
szklanka kaszy jaglanej,
szklanka mleka,
szklanka wody,
2 łyżki masła,
sól,
50 dag jabłek,
pół szklanki cukru,
olej do wysmarowania żaroodpornego naczynia,
jogurt.
Reklama
Przygotowanie:
Wsypać do wrzącej wody z mlekiem. Dodać łyżkę masła. Posolić. Przykryć. Gotować na małym ogniu przez 60 minut. Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Posiekać. Wymieszać z cukrem i cynamonem. Natłuścić naczynie żaroodporne. Ułożyć warstwami kaszę i jabłka. Pierwszą i ostatnią warstwę powinna stanowić kasza. Posypać wiórkami masła. Przykryć. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 35 minut.
Reklama
Reklama
Reklama